Liibüa: Gaddafi dokument Sarkozyle valimisraha andmisest on võltsing

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Araabiakeelne dokument, mille kohaselt Liibüa endine juht Muammar Gaddafi ja ta valitsus toetasid Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy 2007. aasta valimiskampaaniat rahaliselt, on Liibüa praeguste juhtide sõnul võltsing.

Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu juht Mustafa Abdel Jalili sõnul uuriti Liibüa rahvusarhiivides nimetatud dokumendi kohta, kuid tõendeid ei leitud, edastab Reuters.

«Meedia kirjutas, et Gaddafi toetas Sarkozy valimiskampaaniat rahaliselt. Liibüa arhiivides puudub selle kohta tõendusmaterjal,» selgitas Jalil.

Uuriva ajakirjanduse lehekülg Mediapart avaldas möödunud nädalavahetusel dokumendi, mille kohaselt Gaddafi ja Sarkozy esindajad leppisid vahendajate kaudu kokku, et Liibüa diktaator toetab rahaliselt Sarkoszy presidendiks valimise kampaaniat. Kinnitamata andmetel käis jutt 50 miljoni euro suurusest summast.

Sarkozy teatas pärast Mediaparti uudist, et annab selle uudistelehekülje kohtusse. Sarkozy nimetas leheküljel avaldatut jämedaks võltsinguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles