Elumajja kukkunud lennuk sadas alla sekunditega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval alla kukkunud reisilennuk süttis põlema.
Neljapäeval alla kukkunud reisilennuk süttis põlema. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide lennuohutusametniku teatel kukkus möödunud nädalal New Yorgi eeslinna eramut tabanud lennuk veerandtuhande meetri kõrguselt alla viie sekundiga.

USA rahvusliku transpordiohutuse nõukogu (NTSB) lennundusametnik Steve Chealander lükkas ümber varasemad kuuldused, nagu oleks lennuõnnetuse põhjustanud jää, mis oli vahetult enne alla kukkumist teraslinnu tiibadele ja tuuleklaasile kogunenud, teatas BBC News.

Chealander möönis, et suur kogus jääd võib mõjutada lennuki aerodünaamikat, kuid ta ei pidanud tõenäoliseks, et just see õnnetuse põhjustas.

Buffalo lähistel toimunud õnnetus nõudis 50 inimelu. Lennufirma andmetel oli lennukis 44 reisijat, neli meeskonnaliiget ja üks töökohtustustest vaba piloot. Elumajas hukkus üks inimene, kaks inimest pääses imekombel eluga.

Continental Airlinesile kuulunud Bombardier Dash 8 Q400 oli teel New Jersey osariigis asuvast Newarki lennujaamast Buffalosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles