Vahi alla «unustatud» USA tudeng pidi enda uriini jooma

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Chong
Daniel Chong Foto: Youtube

USA narkovastase võitluse agentuur (DEA) palus eile vabandust üliõpilase ees, kes oli sunnitud jooma iseenda uriini ja üritas end tappa, kui võimud ta viieks päevaks kinnipidamisasutuse kongi jätsid.

Daniel Chong (23) unustati kogemata kongi pärast 21. aprillil toimunud haarangut, mille käigus arreteeriti lisaks temale veel kaheksa inimest. DEA agendid avastasid reidi käigus relvi, laskemoona ja uimasteid, vahendas AFP.

California Ülikooli tudeng nõuab nüüd tema elu muutnud intsidendi pärast 20 miljoni dollari suurust kahjuraha.

Chong ütleb, et ta jäeti tillukesse, 1,5x3-meetrisesse kongi. Kuna tal polnud midagi süüa ega juua, otsustas ta enda uriini juua. Samuti neelas ta alla kongis olnud pulbrit, mis hiljem osutus metamfetamiiniks.

«Pidin ellu jäämiseks tegema, mida ma tegema pidin. Kolmandal päeval ma nägin hallutsinatsioone,» rääkis ta NBC-le, öeldes, et ta kaotas viie päevaga seitse kilo. «Olin täiesti hullumeelne.»

Chong üritas endalt elu võtta, ta purustas oma prilliklaasid ja proovis kildudega käevarrele kirjutada «Palun vabandust, ema». Medõed leidsid klaasikilde hiljem ka tema kõrist, Chong arvab, et ta neelas need alla.

DEA kinnitas intsidendi üksikasju, lisades, et Chong viibis haarangu ajal ühes majas, et koos oma sõpradega uimasteid tarbida. Pärast arreteerimist toimunud ülekuulamisi jäeti ta kogemata ühte kongi.

DEA San Diego osakonna juht palus noormehe ees vabandust ja ütles, et on algatanud juurdluse.

Chong ütles NBC-le, et ta ei suuda uskuda, et ta lihtsalt ära unustati. «Nad ei tulnud kordagi tagasi, eirasid kõiki minu appihüüdeid ja ma ei tea siiani, mis juhtus,» ütles ta. «Ma ei saa aru, kuidas nad mind ära unustada said.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles