Blackberry jätab klahvid alles

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry nutitelefon.
Blackberry nutitelefon. Foto: SCANPIX

Blackberry tootjafirma RIMi tegevjuht Thorsten Heins kinnitas, et Blackberry ei kaota oma füüsilist klahvistikku.

Firma on viimasel panustanud hoopis Blackberry tulevastes nutitelefonides kasutatava Blackberry 10 tarkvara arendamisele. Näiteks on arendatav tarkvara muuhulgas võimeline tegema lihtsamat tekstianalüüsi, ehk erinevate tekstide trükkimise puhul ära õppima kiirustamisest tingitud tüüpvead ning need käigu pealt ka parandama. Uues tehnoloogias näeb RIM suurt eelist virtuaalsete klaviatuuride ees, kirjutab CNET.

Heins jättis lahtiseks, kas Blackberry jääbki ainult klahvidega nutitelefone tootma või hakkab paralleelselt müüki paiskama ka virtuaalse klaviatuuriga tooteid. Samas kinnitas ta, et firma teab oma tugevaid ja nõrku kohti ning klahvistikust täielik loobumine oleks vale samm.

Esimesed Blackberry 10 tarkvaraga varustatud nutitelefonid peaks müügile tulema veel sel aastal, RIM loodab nende müügiedu najal tõusta uuesti Põhja-Ameerika turu liidrite sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles