Spermaküttimises süüdistatud zimbabwelannad pääsesid priiusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtualused Sophie Nhokwara (26), Netsai Nhokwara (24) ja Rosemary Chakwizira (28).
Kohtualused Sophie Nhokwara (26), Netsai Nhokwara (24) ja Rosemary Chakwizira (28). Foto: SCANPIX

Zimbabwe prokurörid loobusid süüdistustest kolme naise vastu, keda süüdistati meeshääletajate vägistamises eesmärgiga koguda neilt spermat, sest DNA-proovid ei kinnitanud nende süüd, vahendab süüaluste kaitseadvokaadi teadet AFP.


«Riik loobus süüdistustest,» ütles advokaat Dumisani Mthombeni. «Politsei oli vahistanud valed inimesed. Meie oleme seda alati väitnud ning prokuratuur viivitas, et kohtuprotsessi edasi lükata, sest nad teadsid, et neil pole mingeid tõendeid.»

Õed Sophie (26) ja Netsai Nhokwara (24) ning Rosemary Chakwizira (28) vahistati mullu oktoobris, kui politsei leidis nende auto pagasiruumist 31 kasutatud kondoomi. Naisi kahtlustati kolme aasta eest alanud rünnakuteseerias. Lisaks eelmainitutele seisis süüpingis ka Thulani Ngwenya – ühe kohtualuse peigmees.

Naisi süüdistati 17 mehe ründamises. Nad vahistati, pärast autoõnnetust, mille järel politsei leidiski pagasiruumist mainitud kondoomid.

Mthombeni sõnul otsustati Netsai Nkokwarale ja Chakwizirale esitada süüdistus prostitutsiooni eesmärgil avalikus kohas ringiliikumises. Karistus selle eest on trahv. Advokaat lisas, et tema kliendid kavatsevad nüüd anda politsei kohtusse selle eest, et too nad ebaseaduslikult kinni pidas ja riigitelevisioonis neid naisvägistajatena esitles.

Ka on pärast kolmiku vahistamist mitmelt poolt Zimbabwest jätkuvalt tulnud teateid naisvägistajatest.

Näiteks jaanuaris teatas Zimbabwe riigimeedia kahest intsidendist, kus naised sundisid mehi relva või noa ähvardusel endaga seksima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles