Nutitelefonide ekraanid lähevad aina suuremaks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy Note.
Samsung Galaxy Note. Foto: SCANPIX

Nutitelefonide ekraanisuurused lähenevad juba tahvelarvutitele, kuid see ei pruugi tagada toote müügiedu.

iPhone’i puutetundliku ekraani suurus pole oma viieaastase ajaloo jooksul muutunud. Nii nagu esimese iPhone'i, on ka iPhone 4Si puutetundliku ekraani diagonaalulatus 3,5 tolli, mis paigutab toote hetkel pigem väikese ekraaniga telefonide hulka, kirjutab ITNews.

Võrdluseks võib öelda, et iPhone’i ühe suurima konkurendi Samsungi Galaxy S II ekraani suurus on 4,3 tolli, Samsung Galaxy Nexusel  4,6 tolli, sel pühapäeval müüki tuleva HTC One X-i ekraani diagonaalulatus on aga lausa 4,7 tolli. Seega pole ime, et erinevate allikate poolt pakutakse uue iPhone 5 ekraanisuuruseks 4-4,6 tolli. See paistab olevat ka optimaalne suurusevahemik, sest näiteks maailma suurima ekraaniga nutitelefoni Samsung Galaxy Note’i 5,3 tolline diagonaal teeb isegi Samsungi enda arvates sellest juba pigem tahvelarvuti ja nutitelefoni sümbioosi.

«Ekraani suurus on pigem siiski kasutaja enda valik, mitte objektiivne faktor ning ka väiksem ekraan võib saavutada müügiedu, nagu iPhone'i puhul on juba selgeks saanud», ütles Jack Gold, J.Gold Associatesi analüütik.

Nutitelefoni suurem ekraan tähendab ka suuremat energiakulu ja väiksemat akukestvust, seega peavad nutitelefonitootjad oma toote hea soorituse tagamiseks leidma kuldse kesktee praktilisuse ja hea väljanägemise vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles