Venemaa president vabastas ametist neli kuberneri

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev vabastas ametis neli kuberneri
Vene president Dmitri Medvedev vabastas ametis neli kuberneri Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa president vabastas ennetähtaegselt ametist neli kuberneri, nende hulgas ka Pihkva oblasti juhi Mihhail Kuznetsovi.


Kremli pressiteate järgi vabastati Kuznetsov tema omal soovil, vahendas Interfax.

President nimetas Pihkva oblasti kuberneri kohusetäitjaks Andrei Turtšaki, kes täidab neid ülesandeid uue kuberneri ametisse nimetamiseni.

Turtšak on tuntud ka kui noorteühenduse Molodaja Gvardija (Noor Kaardivägi) koordinaator.

Lisaks Pihkva oblastile vabastati ametist ka Orlovi ja Voroneži oblasti ning Neenetsi autonoomse ringkonna kubernerid.

President Medvedev proovis eile esimest korda rahvaga suhtlemise uut formaati - intervjuud teleprogrammis «Vesti nedeli». Ta rääkis võimude kriisivastastest ettevõtmistest, kiitis valitsust ja Vene Panka ning väljendas rahulolematust kuberneride töö osas, vahendas portaal polit.ru.

Riigipea sõnul ei saa mitte kõigi regioonide juhid hakkama kasvava töötute armeega.

Medvedev lubas, et ei pigista silma kinni andetute ja lohakate juhtide tegevuse pärast ja kavatseb langetada tõsiseid otsuseid.

Vedomosti kirjutas, ilmselt võtab riigipea mõne kuberneri saatust puudutava otsuse vastu juba sel nädalal. Ajalehe andmetel on ohus Vladimiri, Voroneži, Orlovi ja võib-olla ka Pihkva oblasti kuberneri ametikohad.

Orlovi ja Vladimiri oblast on nende hulgas, kus tööpuudusega seotud probleemid on kõige teravamad.

Voroneži oblasti kuberneri Vladimir Kulakovi tööleping peaks lõppema märtsis ja Pihkva oblasti Mihhail Kuznetsovil detsembris 2009. Orlovi oblasti kuberneri Jegor Strojevi tööleping peaks lõppema aprillis 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles