Lätis valmistatakse ette USA varustusrongi Afganistani

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: AFP / Scanpix

Läti kaitseministeeriumi allika sõnul pannakse riigis kokku esimest USA varustusrongi, mis viib läbi Venemaa varustust Afganistanis võitlevatele NATO vägedele.


Oma nime mitte avaldada lubanud ametnik keeldus täpsemaid detaile paljastamast, vahendas AFP, mille andmetel tehti otsus transiiti läbi Läti saata pärast seda, kui Kõrgõzstan teatas, et sulgeb oma territooriumil USA sõjaväebaasi.

USA saatkonna ametnik ütles, et varustus tuuakse Riiga ning laaditakse seal rongile, mis viib läbi Venemaa ja teiste riikide Afganistani sadakond konteinerit. Kui see ettevõtmine õnnestub, siis võib edaspidi nädalas liikuma hakata 20-30 sellist rongi, lisas diplomaat.

Moskvast on teatatud, et transiit Afganistani võib alata juba lähipäevil, samas peab tegu olema mittesõjalise varustusega. Vene välisministeeriumi pressiteenistuse kinnitusel hakkab see toimuma kommertsalustel, vahendas Interfax.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja ütles eelmisel nädalal, et esialgse info kohaselt hakkab osa Afganistani suunduvast transiidist kulgema ka Eesti sadamate ja raudtee kaudu. Praegustel andmetel läbib suurem osa varustusest siiski Riia sadama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles