Sarkozy nõuab kohta NATO peasekretäri kõrval

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Saksa liidukantsler Angela Merkel tänavusel Müncheni julgeolekukonverentsil.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Saksa liidukantsler Angela Merkel tänavusel Müncheni julgeolekukonverentsil. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ähvardas eemale jääda Põhja-Atlandi alliansi 60 aasta pidustustelt, kui tal ei lubata tippkohtumisel endale ise oma äranägemise järgi kohta valida, kirjutas saksa nädalakiri Der Spiegel.



Sarkozy olevat nimelt vastu tavapärasele istumisele liikmesmaade tähestiku järjekorras ning nõuab endale aprillikuiseks sündmuseks tooli kohe NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferi kõrval, vahendas

DPA

.

Der Spiegeli andmetel on sellest Prantsuse ametnikud juba NATO peakorteris Brüsselis mõista andnud.

Kompromissvariandina on välja käidud ka mõte, et Sarkozy saaks hollandlasest peasekretäri paremal käel istuda vaid siis, kui saalis on ka telekaamerad, kuid suletud uste taga vahetataks kohti. Schefferi vasakul käel tahab prantslaste riigipea aga väidetavalt näha Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit.

NATO juubelisummiti korraldamine on sel aastal Prantsusmaa ja Saksamaa ühistes kätes ning üritused ja nõupidamised toimuvad nii Strasbourgis, Prantsusmaal, kui ka selle piiritaguses äärelinnas Kehlis ja Baden-Badenis, Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles