Viking Line’i laevadel müüdi bakteritega saastatud pardiliha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Pardipojad linnufarmis
Pardipojad linnufarmis Foto: SCANPIX

Viking Line’i reisiparvlaevadel Viking XPRS ja M/S Gabriella müüdi toorest pardiliha, millest leiti salmonellabaktereid.

Soome firma Oy Lunden Catering AB korjab müügilt ära Prantsusmaal toodetud Barberry Duckbreast rinnafilee, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Toorest linnuliha müüdi laevadel 25.-30. aprillil. Toiduohutusameti Evira kinnitusel müüdi mõlemal laeval vähem kui kümme pakki.

Salmonelloosileid puudutab 800-grammist vaakumpakendit. Toodangupartii number on 280312 ja selle viimane müügikuupäev on 21.03.2014.

Salmonelloosi põhjustav bakter hävineb kuumtöötlemisel. Näiteks linnuliha soovitatakse küpsetada nii, et liha sisetemperatuur ületaks 75 kraadi piiri.

Tagasi üles