Londoni linnapeaks valiti tagasi Boris Johnson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia pealinna Londoni linnapeaks valiti eile tagasi Boris Johnson, kes korjas ära 51,5 protsendilise toetuse, edastas kohalik meedia.

«Ma jätkan võitlust londonlaste huvide eest,» lubas Johnson võidukõnes.

Linnapeavalimistel olid vastamisi ametisolev meer Boris Johnson ja kahel korral varem samuti linnapea ametit pidanud Ken Livingstone.

Alates 2008. aastast Londoni linnapea kohal olnud punase juuksepahmakaga Johnsonit nähakse sageli jalgrattal ringi sõitmas, samuti on ta tuntud vürtsikate sõnavõttude ja poliitilise korrektsuse peale vilistamise poolest.

Johnson (47) kogus kuulsust Londonis Pariisi eeskujul üürirataste süsteemi sisseviimisega - ehkki see oli tegelikult Livingstone'i idee.

Tema populaarsus tõusis ka tänu otsusele sundida lahkuma Scotland Yardi ebapopulaarne juht Ian Blair. Samuti on ta silma paistnud kummastava käitumisega nagu näiteks ühel avalikul üritusel jõkke kukkumine.

Sellegipoolest ei ole teda kõigutanud paljud skandaalid, mis teistele poliitikutele saatuslikuks saanud. Erinevalt nii mõnestki konservatiivist ei ole Alexander Boris de Pfeffel Johnson oma elitaarset päritolu varjanud.

Ta sai hariduse Etoni kolledžis ja Oxfordi ülikoolis ning asus siis Rupert Murdochi meediakontserni kuuluvas Timesis ajakirjanikupraktikale. Karjäärile Timesis tegi lõpu tsitaadi väljamõtlemine, seejärel töötas ta Telegraphis ja Spectatoris, kuni ta 2001. aastal parlamenti valiti.

Väidetavalt on tema niinimetatud klounifassaadi taga vahe mõistus ja meedia on spekuleerinud, et ta kavatseb kunagi David Cameroni asemel peaministriks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles