Uurijad tuvastasid Mahhatškala ühe enesetaputerroristi isiku

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid uurivad plahvatuspaika Mahhatškalas.
Eksperdid uurivad plahvatuspaika Mahhatškalas. Foto: SCANPIX

Dagestanis üleeile õhtul aset leidnud terroriakte uurivad eksperdid tegid arvatavasti kindlaks ühe enesetaputerroristi isiku, teise osas selgust veel pole.

Uurijad arvavad,  et esimese plahvatuse viis täide 23-aastane Mahhatškala elanik Rizvan Alijev, vahendas Interfax. Ta õhkis end sõiduautos Mitsubishi.

Autos Gazel istunud enesetapjast leiti koljutükk. Korrakaitsejõudude allikas sõnul võib selle järgi oletada, et tegemist oli naisega. Ühe versiooni järgi võis Alijevi kaaslaseks olla tema 19-aastane õde Muslimat. Lõpliku selguse toob DNA analüüs.

Vene eriolukordade ministeeriumi teatel on kõik Mahhatškala kahes plahvatuses hukkunud isikud tuvastatud ja perekondadele matmiseks üle antud.

Täpsustatud andmete järgi sai üleeile surma 13 inimest, neist kaheksa olid politseinikud, vahendas RIA Novosti. Vigastada sai enam kui 100 inimest.

Täna hommikuse seisuga lebab haiglates 62 kannatanut.

Esimesena plahvatanud lõhkeseadeldise trotüülekvivalent oli 50 kilogrammi, teisel 100 kilogrammi.

Tänane päev on vabariigis kuulutatud leinapäevaks.

Plahvatuse organiseerimises kahtlustatakse kohalikku grupeeringut, mida juhib Hussein Mamajev alias Hamza (1988). Koos temaga on tagaotsitavad veel kolm noort meest.

Julgeolekujõudude oletusel varjavad nad end Dagestanis Kumtorkala rajoonis ja praegu tegeletaksegi nende asukoha väljaselgitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles