Medvedev: Tõmošenko kohtulool on poliitiline iseloom

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikebuss Saksa arstidega lahkub 4. mail koos seda saatvate politseiautodega Harkivi vanglast, kus kannab karistust Julia Tõmošenko.
Väikebuss Saksa arstidega lahkub 4. mail koos seda saatvate politseiautodega Harkivi vanglast, kus kannab karistust Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Vaatamata tõsiasjale, et Ukraina endisele peaministrile Julia Tõmošenkole pakuvad ravivõimalusi nii Euroopa kui Venemaa, on Kreml veendunud kohtuasja poliitilises iseloomus.

«Dmitri Medvedev on nüüd ja ta oli ka varem seisukohal, et tegemist on poliitilise looga. Alati tekitab küsimusi, kui süüpinki, vanglasse satuvad otsesed konkurendid poliitilises protsessis, liiatigi veel presidendiks kandideerinud inimesed,» rääkis presidendi pressisekretär Natalja Timakova ajalehele Komsomolskaja Pravda.

«Tõmošenko kogu tegevus, mille põhjal ta süüdi mõisteti, jäi ametikohustuste raamidesse, milleks tal oli mandaat president Juštšenkolt,» lisas ta.

Ameerika Ühendriikide riigidepartemang nõuab Tõmošenko otsekohest ravile toimetamist.

«Meie arusaamise järgi tuleb talle osutada viivitamatult õiget arstiabi. Ma ei hakka ütlema, et kus see peaks aset leidma,» kommenteeris USA välisministeeriumi pressiesindaja Mark Toner Vene peaministri Vladimir Putini ettepanekut toimetada endine valitsusjuht Venemaale ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles