Vene opositsionäär Udaltsov viidi politseist haiglasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov viidi Jakimanka politseijaoskonnast haiglasse.

«Umbes pool tundi pärast jaoskonda toomist hakkas Sergei Udaltsovil halb, ilmselt läks haav lahti,» seisab siseministeeriumi Moskva üksuse koduleheküljel, vahendas lenta.ru.

Opositsionääri nõudmisel saabusid jaoskonda meditsiinitöötajad. «Härra Udaltsov nõudis enda viimist haiglasse uuringutele. Seetõttu viidigi ta täpse diagnoosi saamiseks politseinike saatel meditsiiniasutusse.»

Udaltsovi abikaasa Anastassia säutsus Twitteris, et mees viidi linnahaiglasse nr 4 ja temaga koos läks sinna ka advokaat Violetta Volkova. Opositsionäär tunneb ennast halvasti 1. maist saadik, lisas ta.

Udaltsov võeti kinni eile Bolotnaja väljakul, kus ta esines kokkutulnutele ja kutsus neid üle tähtajata protestiaktsioonile.

Eile viidi politseist haiglasse ka natsionalistide liider Dmitri Demuškin, kes kaebas peavalu üle.

Opositsionäär Aleksei Navalnõi, kes võeti eile kinni Bolotnaja väljakul, viibib täna hommikuni jaoskonnas ja seejärel toimub kohus. Tema advokaadi Vadim Kobzjovi sõnul ähvardatakse ta võtta administratiivvastutusele, sest väidetavalt ei allunud opositsionäär politseinike korraldustele.

Võimud trahvisid eile Solidarnosti (Solidaarsus) liidrit Boriss Nemtsovi 1000 rublaga ja seda massimeeleavalduse korraldamise eeskirjade rikkumise tõttu.

Ametlike andmete järgi võtsid politseinikud eile Moskvas «Miljonite marsil» kinni enam kui 450 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles