Monitooring: Moskvas peeti kinni 282 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tassivad Omoni politseinikud Putini-vastast meeleavaldajat.
Pildil tassivad Omoni politseinikud Putini-vastast meeleavaldajat. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Moskvas leidsid täna aset uued protestiaktsioonid president Vladimir Putini ametisseastumise vastu, politsei teadete kohaselt peeti kinni 120 inimest, ehkki aktivistide sõnul lähenes see arv kolmesajale.

Politsei ja õigusorganite tegevusi monitooriva veebilehe ovdinfo.org andmetel peeti esmaspäeval Moskvas kinni 282 inimest.

Moskva politsei ei soostunud teadete peale tõstma kinnipeetute ametlikku arvu 120 kõrgemale. Politsei teatel vabastatakse kinnipeetud päeva jooksul.

Meeleavaldajate ja politsei kokkupõrked algasid Putini autokolonni teel Moskva südalinnas. Politsei tühjendas Nikitski bulvari kõnniteed ja sundis inimesed lahkuma tänavakohvikutest. Tühjendades inimestest kõnniteed opositsiooniliikmete seas populaarse Jean-Jacques’i kohviku juures, lükkasid märulipolitseinikud ümber lauad ja toolid ja tõukasid inimesi teelt, ütles Prantsuse kohvikuketi kelner AFP-le.

Kinni peeti mitu inimest, teiste seas opositsiooniliider Boriss Nemtsov, kes vabastati hiljem süüdistust esitamata.

Väiksemad kähmlused Putini toetajate ja vastaste vahel leidsid päeva jooksul aset mitmel pool Moskva kesklinnas.

Pärastlõunal toimetati märulipolitseinikke korduvalt ühelt väljakult teisele, et tõkestada piirkonnad, kuhu opositsiooniaktivistid Twitteri teel rahvast kutsusid. Vahistamised jätkusid ka Tšistõje Prudõ lähistel, kuhu rahvas kogunes, kuigi keegi ei kandnud loosungeid ega muid protestiaktsioonile viitavaid märke.

«Politsei võtab kinni inimesi, kes lihtsalt seisavad või ringi jalutavad. Nad astuvad inimeste juurde, kelle riietele on kinnitatud opositsiooni sümboliks olevad valged lindid, ja viivad neid politseiautodesse,» ütles opositsiooniaktivist Danila Lindele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles