Vene opositsioonipoliitiku sõnul kohtus ta öösel tänaval valijatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendisaadik Dmitri Gudkov (vasakul) vestleb koos poliitikust isa Gennadi Gudkoviga korrakaitsejõudude esindajaga.
Parlamendisaadik Dmitri Gudkov (vasakul) vestleb koos poliitikust isa Gennadi Gudkoviga korrakaitsejõudude esindajaga. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma rahvasaadik ja opositsioonipoliitik Dmitri Gudkov ütles ööl vastu tänast Novinski bulvarile meeleavaldajaid laiali ajama saabunud politseinikele, et kohtub seal valijatega, mispeale korrakaitsjad tagasi tõmbusid.

Gudkovi sõnul seletas ta vanemohvitserile, et viib läbi kohtumist valijatega ja taoline üritus ei vaja varasemat kooskõlastamist võimudega, vahendas Interfax.

«Me ei riku siin mingeid seadusi, tegemist on rahumeelse kokkusaamisega ja seega pole politseil mingisugust alust sekkuda,» märkis poliitik, kes tegi oma toetajatele ühtlasi ettepaneku jalutada Gogoli ausambani.

Interfaxi ajakirjaniku kinnitusel ei vähene öösel sadama hakanud vihmast hoolimata rahvasaadikuga kohtuma tulnud «valijate» arv. Noored mängivad kitarri, laulavad ja suhtlevad.

Varem oli liikunud informatsioon Gudkovi vahistamisest, kuid see ei pidanud paika.

Küll peeti vahepeal linnas kinni ägeda Putini-kriitikuna tuntud seltskonnatäht ja saatejuht Ksneja Sobtšak, kuid ka tema vabastati peagi ning ta liitus Gudkovi «valijatega».

Mõnedel andmetel saabus Gudkovi üritusele hiljem ka opositsionäär Aleksei Navalnõi, kelle kinnipidamisest samuti eile õhtul oli teatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles