Ukraina rahvuslased põletasid punalippu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvuslased põletasid punasümboolikat ka mullu 9. mail Lvivis.
Ukraina rahvuslased põletasid punasümboolikat ka mullu 9. mail Lvivis. Foto: SCANPIX

Täna ronis sadakond rahvuslast liikumisest Svoboda ja ühiskondlikust organisatsioonist Ljustratsija Ukraina kõrgeima mäe Goverla otsa, süüdates seal punalipu.

Organisatsioonideni jõudis informatsioon, et parteide Rodina ja Russki Mir esindajad plaanivad 9. mail vahetada seal Ukraina sini-kollase riigilipu välja Nõukogude Liidu punalipu vastu ning lüüa puruks kivist kolmhamba, mis on vapi keskseks kujundiks, vahendas Interfax.

«Täna tõusid Svoboda ja Ljustrasija esindajad Goverla tippu, et kaitsta meie rahvussümboolikat ukrainofoobide eest. Meie aktivistid viibivad mäe otsas ja ka selle jalamil terve päeva,» seisab Svoboda teates.

«Protestiks ukrainofoobide karistamatu märatsemise vastu süütasime olematu riigi punalipu ja Regioonide Partei lipu, kuna selle tiiva all leiavad aset Ukrainat vihkavad aktsioonid,» rõhutati liikumise Svoboda teates.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles