Regina Baltical leiti leegionäride haigust põhjustav bakter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Baltica
Regina Baltica Foto: Tallink

Tallinkile kuuluvas laevas Regina Baltica, mis majutab Briti vetes tuulepargi töötajaid, leiti leegionäride haigust tekitav bakter.

Briti väljaanne Harwich and Maningtree Standard teatas, et laevas töötavad 100 meest on lõpetanud vees leviva bakteri tõttu laeval vee joomise ja duši all käimise. Samuti olevat töölised viimase kahe kuu jooksul olnud kimpus haiguse ja kõhulahtisusega.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on laev Regina Baltica alates 2009. aastal Riia-Stockholm liinilt lahkumisest saadik olnud välja renditud või seisnud. AS Tallink Grupp antud laevaga ei opereeri.

«Aprilli lõpus saime prahtijate (merenduses rentimisega võrdsustatav termin – toim.) esindajatelt info, et korralise kontrolli lõpus avastati laeva mageveesüsteemis kohati lubatust kõrgem legionella bakteri tase,» kinnitas Lääne.
Lääne sõnul peatati laeval koheselt osaliselt mageveesüsteemi kasutamine, laev viidi sadamasse ning laeva mageveesüsteemid desinfitseeriti ning esialgsete analüüside ja andmete järgi on probleem kõrvaldatud. Oodatakse veel viimaste analüüside tulemusi.

«Laeva meeskonnast ega laeval viibinud inimestest keegi haigestunud ei ole. Samuti pole laeva kaptenil andmeid ühestki inimestest, kes oleks laeva arsti poole pöördunud artiklis mainitud tervisehädadega,» rõhutas Lääne.

Legionella bakter leiab soodsa kasvupinna soojas ja seisvas vees ning levib kõige sagedamini ventilatsioonisüsteemide vahendusel. Bakter võib tekitada legionelloosi ehk leegionäride haigust, mis on ägeda kuluga nakkushaigus, mille põhivormiks on kopsupõletik. Haigus algab gripilaadsete sümptomitega, millele järgnevad palavik, külmavärinad ja kuiv köha.

Leegionäride tõbi sai nime 1976. aastal, kui haiguspuhang tappis Philadelphias Ameerika sõjaveteranide organisatsiooni American Legion kokkutulekul 29 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles