Indoneesia islamistid ähvardavad ära hoida Lady Gaga kontserdi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga eile andmas autogramme Narita lennujaamas Jaapanis.
Lady Gaga eile andmas autogramme Narita lennujaamas Jaapanis. Foto: SCANPIX

Konservatiivne islamistlik rühmitus hoiatas täna, et ei luba Indoneesiasse peatselt kontserti andma tuleval USA lauljannal Lady Gagal oma jalga riiki tõsta.

Islami Kaitsjate Rinne (FPI) tõotas maailma suurima moslemimaa tänavatele tuua 30 000 inimest, et ära hoida Lady Gaga 3. juuniks kavandatud kontsert Jakartas ja peatada lennuväljal tema edasipääs, vahendas AFP.

«Me hoiame ära selle, et ta meie maale jala tõstab. Julgegu ta vaid oma satanistlikku usku selles riigis levitada,» ütles FPI Jakarta haru esimees Salim Alatas. «Tema stiil on vulgaarne, tema seksuaalsed ja kõlvatud riided hävitavad meie laste kõlblustunde. Ta on väga ohtlik.»

Pöörase riietuse ja provotseerivate esinemiste poolest kuulus popdiiva on tekitanud pahameelt juba kahes teises Aasia riigis, mida tema ülemaailmne tuur «Born This Way Ball» väisab. Lõuna-Koreas ja Filipiinidel avaldasid tema vastu meelt kristlikud aktivistid.

FPI on siiski kurikuulus oma julgete ähvarduste poolest, mida nad sageli hiljem teoks ei tee. Jakartas kohtaks nad ilmselt vastupanu 40 000 Lady Gaga fännilt, kes läbimüüdud kontserdile piletid on ostnud.

Eestis esineb Lady Gaga 25. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles