Eesti toetas Afganistani haiglat meditsiinivarustusega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinivarustuse üleandmine.
Meditsiinivarustuse üleandmine. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistanis teenivad Eesti kaitseväe logistikud ja jalaväekompanii korraldasid Eesti riigi annetatud meditsiinivarustuse kohale toimetamise ja üleandmise Afganistanis Helmandi provintsis asuvale Bosti provintsihaiglale.

Meditsiinivarustus anti üle Helmandi provintsi pealinnas Lashkar Gah's asuvale haiglale Eesti Vabariigi ja Afganistani arengukoostöö programmi raames, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«Helmandis on võimalik edu saavutada ainult sõjaliste operatsioonide ja ülesehitustöö tihedalt läbipõimunud koostöös. Sellepärast on Eesti kaitseväelaste ja piirkonna meditsiini arenguabi arendajate koos tegutsemine loomulik. Meie kontingendil on korralik logistikavõimekus kogu logistikaketi ulatuses ning tihe koostöö briti kolleegidega. Seega ei ole toetus keeruline,“» ütles Afganistanis teeniva Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Reimann.

Eesti Erimissiooni Afganistanis tervishoiuekspert doktor Argo Partsi sõnul võimaldab Eesti riigi poolt annetatud meditsiiniaparatuur käivitada hapnikuvarustussüsteemi operatsiooniblokis ja intensiivravipalatites.

«Eesti panus Helmandi provintsi tervishoiuvaldkonna arengusse on väga tähtis osa erimissiooni tegevusest. Kahtlemata on ebastabiilses julgeolekukeskkonnas projektide elluviimisel kandva tähtsusega tsiviil-militaarkoostöö ning tegutsemine ühtse meeskonnana,» ütles Eesti asjur Afganistanis Daniel Schaer.

«Eesti riik panustab Afganistani ülesehitusprotsessi lisaks sõjaväelaste osalusele julgeolekualase olukorra parendamisse ja stabiliseerimisse ka arengukoostöö projektidega, mis aitavad tugevdada ühiskonna sidusust ja tõstavad keskvõimu prestiiži,» lisas ta.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO juhitud sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 41 riiki. Eesti on toetanud Helmandi provintsi meditsiinialaselt alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles