Javlinski: miitingud on sellisel moel mõttetud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. mail aset leidnud «Miljonite marss» Moskvas.
6. mail aset leidnud «Miljonite marss» Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene liberaalse opositsioonipartei Jabloko ühe liidri Grigori Javlinski arvates on miitingud senisel moel ebaefektiivsed.

Rahvakogunemised, aktsioonid ja muud taolised vabaõhuüritused ei muuda poliitilises plaanis mitte midagi, kirjutas poliitik oma blogis.

«Oma abituse tõttu lähevad need tihti üle lööminguks ja tapluseks. Vägivalla laienemine muudab olukorra igas suhtes veelgi hullemaks,» kinnitas ta.

Niisugusel moel kommenteeris ta «Miljonite marssi», mis leidis aset 6. mail. Aktsioon muutus politseinikega kähmlemiseks. Selle tulemusel said kannatada nii opositsiooni poolehoidjad kui jõustruktuuride esindajad.

Javlinski leiab, et opositsiooni taoliste aktsioonide asemele on vaja leida alternatiiv. «Tuleb hakata tegelema tõsise poliitikaga, võita valimised ja võtta võim enda kätte. Kaua? Jah, kuus aastat on pikk aeg, aga varem ei jõua me midagi ära teha,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles