Venemaa süüdistas Gruusiat terrorirünnaku kavandamises

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Doku Umarov on võtnud vastutuse mitme terrorirünnaku eest.
Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Doku Umarov on võtnud vastutuse mitme terrorirünnaku eest. Foto: SCANPIX

Venemaa riiklik terrorismivastane komitee teatas täna, et sai jälile kavale, mille eesmärgiks oli korraldada 2014. aasta Sotši taliolümpia nurjamiseks terrorirünnak.

Komitee andmetel koordineeris rünnakut Venemaa tagaotsituim mees, rahutu Põhja-Kaukaasia mässuliste liider Doku Umarov, kuid rünnaku korraldamisega on seotud ka Gruusia eriteenistused. Väidetavalt toimetasid Gruusia agendid Türgi grupeeringute abiga separatistlikusse Abhaasiasse mitmesugust relvastust, mida oli plaanis rünnakutes kasutada,  vahendas uudisteagentuur AFP.

Komitee kinnitusel leidsid Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) agendid Abhaasias kümme relvapeidikut, kus varjati muu hulgas ka miinipildujaid, raketikomplekse, leegi- ja granaadiheitjaid, isevalmistatud lõhkekehasid ja muud sõjatehnikat.

Uudisteagentuuri Interfax teatel on Vene võimud kinni pidanud kolm kahtlusalust, kelle isikuid pole avalikustatud.

Ka varem on Vene võimud teatanud, et terroristide eesmärgiks on nurjata Venemaal toimuvad taliolümpiamängud.

Musta mere äärne Sotši asub rahutu Põhja-Kaukaasia lähistel, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles