Damaskuse plahvatustes sai surma vähemalt 55 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevad autod tänaste plahvatuste järel Damaskuses.
Põlevad autod tänaste plahvatuste järel Damaskuses. Foto: SCANPIX

Süüria pealinna Damaskuse lõunaosas sai täna kärgatanud kahes võimsas plahvatuses surma vähemalt 55 ja vigastada 372 inimest, teatas siseministeerium.

Ministeeriumi esindaja sõnul oli tegemist enesetapuvõitlejate korraldatud autopommiplahvatustega.

Telepilt näitas kümneid purustatud, põlenud ja suitsevaid sõidukeid, mõnes neist söestunud inimsäilmed. Teel võis näha plahvatuse tekitatud tohutut kraatrit ja vähemalt üht ümber paiskunud veokit.

Damaskuse elanike sõnul kuulsid nad vahetult enne kella kaheksat kaht pea üheaegset plahvatust piirkonnas, kus asub sõjaväeluure hoonekompleks.

Sündmuspaika külastanud ÜRO vaatlusmissiooni juht kindralmajor Robert Mood kutsus kõiki jõude Süürias ja väljaspool aitama vägivalda lõpetada.

Vastuseis president Bashar al-Assadi režiimile, mis algas rahumeelsete protestidega, on üha sõjalisemaks muutunud. ÜRO peasekretär Ban Ki-moon väljendas sel nädalal õudu pommirünnakute sagenemise üle.

Plahvatused kahjustasid lähedalasuvat Palestiina haru sõjaväeluure kompleksi, ütles üks elanik Reutersile. Palestiina haru on riigi üks kardetumaid riigi 20 salapolitseiorganisatsioonist.

ÜRO andmeil on Süüria sõdurid tapnud protestide mahasurumisel üle 9000 inimese, aktivistide sõnul on hukkunuid üle 12 000. Süüria võimud süüdistavad vägivallas «terroriste», keda toetavad välisriigid, ja väidavad, et nad on tapnud 2600 sõdurit ja politseinikku.

12. aprillil kuulutati välja ÜRO vahendatud relvarahu, kuid esialgsest vägivalla kahanemisest hoolimata on verevalamine jätkunud. Aktivistide sõnul jätkavad valitsusväed külade pommitamist ja mässajad ründavad endiselt valitsusvägesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles