Gruusia nimetas Venemaa süüdistusi absurdseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp.
Gruusia lipp. Foto: SCANPIX

Gruusia välisministeerium nimetas absurdseks Venemaa väiteid Gruusia eriteenistuste koostööst Tšetšeeni sissiliidri Doku Umaroviga vandenõu kallal, mille eesmärgiks oli rünnakute korraldamine 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude ajal.

«See on täiesti absurdne avaldus, täiesti alusetu ja on näide Vene propagandast Gruusia väidetavate sidemete kohta erinevate terroristide ja terroristlike organisatsioonidega,» ütles Gruusia asevälisminister Sergi Kapanadze ajakirjanikele.

Kapanadze sõnul esitab Venemaa Genfi kõnelustel sageli sarnaseid süüdistusi Gruusia suhtes, kuid kõik need on alusetud.

«Venemaa ei ole ükski kord esitanud konkreetseid materjale ega dokumente, mis kinnitaksid esitatud süüdistusi,» sõnas ta.

Venemaa väitis täna, et Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) agendid avastasid Gruusia separatistlikust Abhaasia regioonist kümme relvapeidikut, milles oli kolm õlalttulistatavat raketikompleksi Igla ja Strela, kaks tankitõrjemürsku koos heitjaga, miinipilduja ja 36 miini, leegiheitja Šmel, 29 erinevat tüüpi granaadiheitjaid ja 655 granaati, 12 omavalmistatud lõhkekeha, 15 tankitõrje- ja jalaväemiini, 15 kilo trotüüli, üle 10.000 padruni jms, samuti paikkonna topograafilised kaardid.

Venemaa ja Abhaasia julgeolekuohvitserid olevat vahistanud kolm sissi, keda süüdistatakse rünnakute kavandamises.

«Venemaa FSB-l õnnestus kindlaks teha, et sissid kavatsesid antud relvastuse aastatel 2012–2014 Sotšisse ümber paigutada ning kasutada terroriaktide toimepanekuks olümpiamängude ettevalmistamise ja läbiviimise perioodil,» seisab Venemaa riikliku terrorismivastase komitee teates.

Moskva sõnul koordineeris operatsiooni Doku Umarov, islamistliku rühmituse Kaukaasia Emiraat liider, keda Vene eriteenistused on üritanud aastaid tabada või tappa.

«Doku Umarov koordineeris kogu tegevust – hoides tihedaid kontakte Gruusia eriteenistustega – et korraldada materjalide kohaletoimetamine terroriaktide läbiviimiseks,» ütles komitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles