Kreeka sotsialistide juht tunnistas suutmatust valitsust moodustada

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka valimised võitnud konservatiivse Uue Demokraatia juht Antonis Samaras (vasakul) ja sotsialistide liider Evangelos Venizelos.
Kreeka valimised võitnud konservatiivse Uue Demokraatia juht Antonis Samaras (vasakul) ja sotsialistide liider Evangelos Venizelos. Foto: SCANPIX

Kreeka sotsialistide liider Evangelos Venizelos tunnistas täna, et tema katse moodustada riigi uus valitsus on läbikukkunud.

Venizelos tegi avalduse pärast seda, kui valimistel teise koha saanud vasakpartei Syriza välistas võimuliitu minemise koos kärpekava toetavate erakondadega, vahendas AFP.

«Annan sellest vabariigi presidendile teada homme ja ma loodan, et kohtumisel [president] Carolos Papouliasega võtab iga erakond endale vastutuse,» ütles ta, viidates nüüd algavatele kõnelustele, millega püütakse hiljemalt tulevaks neljapäevaks moodustada erakorraline ühtsusvalitsus.

Kui ka see ebaõnnestub, kuulutatakse välja uued parlamendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles