Venemaa võib osta Itaalialt tankitõrjesoomukeid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankitõrjesoomuk Centauro.
Tankitõrjesoomuk Centauro. Foto: Wikipedia.org

Itaalia kaitsetööstusettevõtte Oto Melara teatel huvitub Venemaa Itaalias toodetud ratastel tankihävitajast Centauro.

Oto Melara esindaja ütles täna uudisteagentuurile RIA Novosti, et kahte esimest 105-millimeetrise ja 125-millimeetrise kahuriga varustatud masinat testitakse Moskva piirkonnas. Lähema kuue nädala jooksul testitakse veel kahte sama tüüpi masinat.

Venemaa peaks testidega ühele poole jõudma aasta lõpuks ning Oto Melara allika teatel võidakse Venemaa sõjatööstusettevõttega sõlmida seejärel leping, mille alusel ühiselt masinaid tootma hakatakse.

Venemaa riikliku relvaekspordikompanii Rosoboronexport allika teatel võib selleks ettevõtteks olla Vene autotootja Kamaz.

Detsembris sõlmis Venemaa Itaalia firmaga Iveco lepingu, millega soetab Venemaa 60 LMV-tüüpi kergesoomukit. Iveco oli seotud ka Centauro arendusega.

USA Kongressi teabeteenistus (CRS) avaldas sel nädalal raporti, mis keskendus sellele, millist mõju avaldab alliansile NATO Euroopa liitlaste relvamüük Venemaale. Mõnede NATO liikmesriikide kartusest hoolimata ei arva diplomaadid ja analüütikud siiski, et relvamüük suurendaks oluliselt Venemaast lähtuvat sõjalist ohtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles