Läti kaitseminister ei tea, kuidas Venemaa mõju vähendada

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: AP / Scanpix

Läti kaitseminister Artis Pabriks tunnistas, et ta ei tea, kuidas vähendada Venemaa mõju Balti riikides.

Peaminister Valdis Dombrovskise erakonnakaaslane võimuparteist Ühtsus märkis Tallinnas toimuval Lennart Meri konverentsil, et Venemaa mõjutab endiselt olukorda kolmes Balti riigis, vahendas lõunanaabrite uudisteportaal Mixnews.

«NATO ja Euroopa Liit on teinud palju, et parandada suhteid Venemaaga, samas on oluline mõista, et on endiselt viise, mille abil Venemaa mõjutab olukorda Balti riikides,» märkis Pabriks, kes tõi näiteks Venemaa sekkumise kolme riigi inforuumi, levitades seal endale kasulikku infot.

«Läti vajab teiste riikide kogemusi ja nõuandeid, et tegeleda killustatud inforuumiga seotud probleemidega,» sõnas Pabriks.

Läti ja Leedu kaitseministrid tuletasid ka meelde, et Kaliningradi oblasti relvastamine võib mõjutada olukorda terves regioonis. Ministrite sõnul on tegu äärmiselt olulise küsimusega, mille lahendamiseks on vaja piirkondlikku koostööd ja üksteise toetust.

Pabriksi sõnul on piirkondlikku julgeolekut arvestades oluline, et Leedu ja Poola lahendaksid kahe riigi suhteid varjutava tüli. Varssavi on Vilniust süüdistanud poola vähemuse diskrimineerimises, Leedu võimud süüdistavad Varssavit aga valeinformatsiooni levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles