Itaalia kaalub sõjaväe kasutamist poliitilise vägivalla ohjeldamiseks

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinike ja meeleavaldajate vastasseis Napolis.
Politseinike ja meeleavaldajate vastasseis Napolis. Foto: SCANPIX

Itaalia kaalub armee kasutamist tööstushiiu Finmeccanica ja maksuameti Equitalia kaitsmiseks, sest asutusi on viimasel ajal mitu korda rünnatud, ütles siseminister.

Kuigi protestid valitsuse kärbete vastu on olnud enamasti rahumeelsed, võttis tuntud anarhistide rühmitus sel nädalal vastutuse rünnaku eest, kus Finmeccanica tegevjuhti jalga tulistati.

Annamaria Cancellieri ütles, et kahjuks on sõjaväe kasutamine üks turvalisuse tõstmise võimalusi, mida lähipäevil kaalutakse.

Rahvusliku Julgeoleku Nõukogu tuleb kokku neljapäeval. Cancellieri ütles, et tõhusamat turvamist vajab ka Equitalia, millele on korraldatud rida kirjapommi- ja süütepudelirünnakuid.

«Rünnak Equitalia vastu on rünnak riigi vastu,» ütles ta.

Kreeka äärmusanarhistidega seotud Mitteametliku Anarhistide Föderatsiooni (FAI) «Olga rakuke» võttis omaks Roberto Adinolfi tulistamise esmaspäeval. FAI kinnitusel oli tegemist avapauguga sõjas Adinolfi tööandja Ansaldo Nucleari emafirma Finnmeccanica vastu.

Mario Monti valitsus on rakendanud mitmeid radikaalseid meetmeid, et saada kontrolli alla Itaalia hiiglaslik riigivõlg. Meetmete hulgas on maksutõus, pensionite kärpimine ja tööturu avamine.

Mitu enesetappu, eriti võlgadesse sattunud ettevõtjate seas, on toonud välja kärbete inimliku mõõtme ja õhutanud viha maksukogujate vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles