USA rong võib Lätist teele asuda juba homme

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteinerite laadimine Tallinna Sadama ASile kuuluvas Muuga sadamas..
Konteinerite laadimine Tallinna Sadama ASile kuuluvas Muuga sadamas.. Foto: Toomas Huik.

Läti meedia andmetel on võimalik, et esimesed konteineritäied varustust NATO vägedele Afganistanis hakkavad pealinnast ida poole vurama juba neljapäeval.


Biznes&Baltija kirjutas täna, et kauba laadimine laevadelt rongile on Riia sadamas peaaegu lõpule viidud, vahendas LETA.

«See on väga huvitav kargo,» tunnistas Balti konteinerterminali direktor Aldis Zieds ajalehele, kinnitades samuti, et rongi lahkumine juba homme on võimalik.

Venemaa on nõustunud mittesõjalise transiidiga läbi oma territooriumi. Vene meedia andmetel koosneb esimene saadetis maskeerimisrõivastusest, toiduainetest ja tsiviilvarustusest.

Selle nädala alguses anti ka ametlikult mõista, et transiit võib alata juba lähipäevil. Kokku sadakond konteinerit läbiks teel Afganistani lisaks Venemaale ilmselt veel Kasahstani ja Usbekistani.

Biznes&Baltija kirjutas, et kui esimene lähetus õnnestub, võib edaspidi hakata Afganistani suunas veerema koguni 700 konteinerit nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles