Ukrainlased ei looda jalgpalli EMist mingit kasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina jalgpalliföderatsiooni logo.
Ukraina jalgpalliföderatsiooni logo. Foto: SCANPIX

Enamus ukrainlasi ei oota riigis toimuvatelt Euroopa meistrivõistlustelt jalgpallis mingit kasu, uskudes, et enim võidavad sellest poliitikud, selgus esmaspäeval avaldatud arvamusuuringu tulemustest.

Vastavalt küsitlusele leiab 47 protsenti vastanuist, et EM toob enim kasu poliitikutele. 20 protsenti loodab kasu Ukraina jalgpalli arengule, 13 protsenti on veendunud, et enim kasu saab riigi elanikkond ning 11 protsenti loodab kasu riigi majandusele.

Enamus vastanuist – 72 protsenti – märkis, et isiklikult neile pole EMi Ukrainas toimumisest mingit kasu. Vaid 24 protsenti usub, et EMi korraldamine on neile kasulik.

Osalenuist 54 protsenti ütles, et on veendunud, et EM ei mõjuta Ukraina moderniseerimist (34 loodab kasu moderniseerimisele).

Pooled vastanuist on rõõmsad eelseisva EMi pärast, kolmandik (32 protsenti) suhtub sellesse kriitiliselt.

Küsitluse viis 20. aprillist 3. maini läbi rahvusvahelise uuringuagentuuri IFAK Ukraina büroo meediakompanii Deutsche Welle ukraina ja vene toimetuse tellimisel. Selle käigus küsiti tuhande 18-60 aastase inimese arvamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles