Soome kohus arutab inimkaubandussüüdistusi kahe vietnamlase vastu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigusmõistmise sümbolid
Õigusmõistmise sümbolid Foto: SCANPIX

Soome Pirkanmaa ringkonnakohtu prokurör süüdistab kahte Vietnamist pärit ärimeest inimkaubanduses, kuna neile kuuluvates restoranides Tamperes ja Lempäläs maksti suisa närust palka.

Prokuröri andmetel said neis söögikohtades töötanud inimesed palka, mis jäi allapoole töölepingus ettenähtud summat. Ta luges süüdistuse ette täna, vahendas aamulehti.fi.

Näiteks ühele Vietnamist palgatud kokale maksti alguses vaid 500 eurot kuus. Hagi põhjal oli seda 2010. aastal veidi tõstetud ja süüdistaja andmetel maksti siis 1300 eurot kuus. Tööpäev kestis seejuures 13-15 tundi.

Süüdistaja nõuab meeste karistamist inimkaubanduse paragrahvi alusel. Tema kinnitusel on kohtualused kasutanud ära kaasmaalaste soome keele oskuse puudumist. Töölised elasid tööandjale kuuluval elamispinnal ja olid seetõttu täiesti nende meelevallas.

Tööandjad ei maksnud alluvatele ületöö eest palka ega lubanud neid ette nähtud puhkusele.

Eile luges prokurör samale kahele inimesele ette süüdistuse majanduskuritegude eest. Kogu kohtuprotsess puudutab kolme aasia söögikohta.

Töökohaga seotud inimkaubanduses on Soomes varem mõistetud süüdi vaid üks inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles