Indoneesia päästjad püüavad leida üles kõigi ohvrite surnukehad

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia lennukatastroofi ohvrite otsingud ja evakueerimine leiab aset seni, kuni leitakse kõigi jäänused, vahendab täna detik.com.

Indoneesia riikliku päästekeskuse (Basarnas) reeglite järgi on tavaline tähtaeg niisuguste tööde tegemiseks seitse ööpäeva operatsiooni algusest alates.

Seoses Vene reisilennukiga juhtunud õnnetusega võeti vastu otsus jätkata otsinguid seni, kuni on leitud lennuki kõik tükid ja ohvrid.

«Meieni jõudis korraldus jätkata töid seni, kuni on leitud kõik jäänused,» kinnitas ajakirjanikele päästekomando koordinaator Anton Mukti Putranto. Ta keeldus prognoosimast operatsiooni võimalikku pikkust.

Viimaste andmete järgi on leitud 27 ohvri jäänused ehk ligikaudu pooled, vahendas Reuters.

Indoneesia valitsus maksab hukkunud indoneeslaste peredele kompensatsiooniks 5400 dollarit, kirjutas tänane Jakarta Post. «Hakkame hüvitisi maksma kohe pärast seda, kui lõpeb ohvrite identifitseerimine,» kinnitas minister Agung Laksono.

Raha makstakse riikliku kindlustusfirma PT Jasa Raharja kaudu.

Lennuk põrkas vastu Salaki mäge 9. mail. Selle pardal oli 45 inimest – kõik hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles