Moody's kukutas 26 Itaalia panga reitingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks maailma kolmest mõjukamast reitinguagentuurist Moody´s.
Üks maailma kolmest mõjukamast reitinguagentuurist Moody´s. Foto: SCANPIX

Moody’s langetas eile ühe kuni nelja pügala jagu 26 Itaalia panga pikaajalisi võla- ja hoiusereitinguid, rõhutades Itaalia ja Euroopa karmi majanduskliimat.

Agentuuri sõnutsi on Itaalia pankade reitingud nüüd arenenud Euroopa maade seas ühed madalamad ning peegeldavad keerukate tingimuste, varade halveneva kvaliteedi ja piiratud finantseerimisvõimaluste kombinatsiooni.

Moody’s ütles, et tänu valitsuse jõupingutustele ja Euroopa Keskpanga finantsabile on pinged Itaalia pankade ümber veidi järele andnud.

Kuid riigi majandus on taas languses ning valitsuse kasinusmeetmed kahjustavad nõudlust, selgitas agentuur. Seetõttu kasvab probleemsete laenude ja laenukahjumite hulk.

Suuremaid Itaalia laenuasutusi nagu UniCreditit ja Intesa Sanpaolot puudutati ülevaates ka lähemalt (mõlema reitingud langetati A3 peale).

Kõik pangad said ka negatiivse väljavaate, mis suurendab edasiste reitingulangetuste tõenäosust.

13. veebruaril kukutas Moody’s Itaalia ja veel viie riigi, nende hulgas Hispaania reitinguid. Itaalia reitinguks sai tookord A3 – rämpsreitinguni on neli pügalat.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles