USAs võib jalutamise ajal sõnumite saatmise eest trahvi saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs võib jalutamise ajal sõnumite saatmise eest trahvi saada
USAs võib jalutamise ajal sõnumite saatmise eest trahvi saada Foto: SCANPIX

USAs New Jersey osariigis asuva Fort Lee linnavõimud langetasid otsuse, et jalutamise ajal sõnumite saatmise eest võib rahatrahvi määrata.

Võimude sõnul said nad politseilt pidevalt teateid kodanike kohta, kes tänaval liikudes olid süvenenud mobiiltelefoni ning ei vaadanud, mis värvi tuli fooris põleb, edastab foxnews.com.

Selle aasta jooksul on leidnud aset juba kolm liiklusõnnetust, milles jalakäijad on oma tähelepanematuse tõttu elu kaotanud. Kõik nad sõrmitsesid õnnetusse sattumise ajal mobiiltelefoni ning nende tähelepanu oli hajunud.

Lisaks on paarkümmend tänaval sõnumit saatnud inimest raskelt kannatada saanud.

«Tänaval kõndimise ajal sõnumite saatmine on ohtlik, sest inimesed ei vaata, kuhu nad suunduvad,» sõnas Fort Lee politseijuht Thomas Ripoli.

Ripoli eitas, et varasemate sõnumisaatmise juhtumite eest trahvitakse tagantjärele. Jalakäijatele on nüüd jagatud hoiatuslendlehti.

Punase tule all üle tee minevaid sõnumisaatjaid jälgib politsei erilise hoolega.

Siiani on trahvikviitungeid välja kirjutatud juba üle saja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles