Indoneesia ametnikud näitasid meediale Superjet-100 musti kaste

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia päästetöötajad said kätte Suhhoi Superjet-100 mõlemad nn mustad kastid ja toimetasid need kopterite maandumisplatsile Chidzheruki asulasse.

Pardasalvestisi ja lennuki süsteemide parameetreid sisaldavad kastid leiti üles Salaki mäe jalami juures asuvast sügavast orust, vahendas RIA Novosti.

Pilootide vestlusi salvestanud must kast on tugevasti kahjustada saanud, kuid selle mälumoodul on korras, rääkis Vene kaubandus-ja tööstusministri asetäitja Juri Sljusar uudisteagentuurile Prime.

«Salvestiste dešifreerimine viiakse Vene ja Indoneesia ekspertide koostöös läbi Jakarta laboratooriumis,» rääkis Venemaa Indoneesia suursaatkonna pressiatašee Dmitri Solodov.

Uurija ja analüütik Nugroho Budi kinnitas kohalikule uudisteportaalile detik.com, et Indoneesia riikliku transpordiohutuse komitee spetsialistidel on lennukite mustade kastide dešifreerimisel suuri kogemusi.

Vastav komitee loodi aastal 2009 ja alates sellest on eksperdid suutnud muukida lahti kümneid nn musti kaste, kinnitas Budi.

Demonstratsioonlendu sooritanud uhiuus reisilennuk kukkus alla 9. mail. Selle pardal oli 45 inimest viiest riigist.

Vene firma Suhhoi Tsiviillennukid (GSS) pressiosakonna andmetel on päästeoperatsiooni käigus on minema toimetatud 27 konteinerit, millest kolm sisaldasid hukkunute isiklikke asju ja ülejäänud ohvrite jäänuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles