Buum USA kõrgtehnoloogiasektoris ei näita raugemise märke

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvilised jälgivad tehnoloogiabörsi Nasdaqi peahoone juures aktsiate hinnaliikumisi.
Huvilised jälgivad tehnoloogiabörsi Nasdaqi peahoone juures aktsiate hinnaliikumisi. Foto: SCANPIX

Samal ajal, kui väärtpaberibörs Nasdaq ootab Facebooki aktsiaid, kirjutab New Yorgi hommikuleht Metro, et buum kõrgtehnoloogiasektoris jätkub.

Viimastel aastatel on New Yorgis loodud  üle 1000 tehnoloogiafirma, Manhattanit läbiv Ränikoridor pakub California Silicon Valley'le tugevat konkurentsi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tehnoloogiaturul alustajate seas on jätkuvalt  kuumaks sõnaks portaalid, mis keskenduvad üha kitsamate suhtlusgruppide liitmisele, firma Synacor asepresidendi Jaafer Haidaro sõnul lähtuvad uued teenused ennekõike tarbijast, kes mõtleb: kui ma midagi tahan, siis pean selle internetist ka leidma, sest tehnoloogia lubab seda.

Samaaegselt arvutisüsteemide üha personaalsemaks ja lokaalsemaks muutumisega info kiirteel, jätkub teinegi trend - ülivõimsate arvutite veelgi võimsamaks ja võimekamaks muutumine, New Yorgi välispressikeskuses toimunud arutelul märgiti,  et superarvuteid loonud IBMis käib töö selle nimel, et võimsad arvutid oskaksid internetis olevast infost välja sõeluda tõese.

Kas keegi uutest tehnoturule tulijatest suudab Facebooki edu korrata, on raske öelda, viimased küsitlused näitavad, et poolte ameeriklaste arvates on kõik Facebooki ja ta turule tulekut puudutav suur haip, mis varsti vaibub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles