Kohtuprotsess Bagdadi kingaloopija üle lükati taas edasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pidi Iraagis algama kohtuprotsess detsembris Ühendriikide presidenti George W. Bushi kingadega loopinud ja koeraks sõimanud Iraagi ajakirjaniku üle, kuid kohtunikud otsustasid selle edasi lükata.


Iraagi teleajakirjanik Muntazer al-Zaid ilmus kohtusaali Iraagi lipuga, mis oli ümber tema kaela seotud. Tema advokaatide hinnangul polnud Bushi külaskäik Bagdadisse ametlik visiit ja nad nõudsid kohtuprotsessi edasi lükkamist, vahendas AFP.

«Me lükkasime kohtuprotsessi edasi, et me saaksime võtta ühendust peaministri bürooga ja saada teada, kas Bushi visiit oli ametlik või mitte,» ütles kohtunik, kelle sõnul ei alga kohtuprotsess enne 12. märtsi.

Kingaloopijat süüdistatakse Iraaki külastanud välisriigi juhi ründamises. Iraagi karistusseadustiku järgi võib meest süüdimõistva otsuse korral oodata kuni 15 aastane vangistus.

Al-Zaidi tõusis maailma avalikkuse huviorbiiti 14. detsembril, kui ta loopis ebapopulaarset USA presidenti pressikonverentsil oma kingadega ja nimetas teda koeraks. Sellist teguviisi peetakse araabiamaades suurimaks solvanguks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles