Vene kohus mõistis vangi kaks terrorirünnakute korraldajat

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladikavkazis 2010. aasta septembris toimunud enesetapurünnak.
Vladikavkazis 2010. aasta septembris toimunud enesetapurünnak. Foto: SCANPIX

Kohus määras täna vanglakaristuse kahele mehele, kes mõisteti süüdi 2010. aasta septembris Vladikavkazis 19 inimelu nõunud pommiplahvatuse korraldamises.

Põhja-Osseetia ülemkohtu suletud istungil otsustati, et  Ali Daurbekovil tuleb kanda 24-aastane vanglakaristus, Vahha Hašagulgovile määrati aga 16 aasta pikkune vanglakaristus ja 150 000 rubla suurune rahatrahv, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

2010. aasta 9. septembril plahvatas Vladikavkazi keskturu värava juures sõiduauto Volga, mille õhkis selles viibinud enesetaputerrorist Magomed Malsagov. Rünnaku tagajärjel hukkus 19 ning sai vigastada 233 inimest.

Aprillis mõisteti terroriakti korraldamise eest 19 aastaks vangi Magomed Latrjrov, kes mõisteti samuti vangi rünnaku korraldamise eest. Politsei väitel on mitu rühmituse liiget endiselt vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles