YLE: soomlaste kinnisvara Eestis laguneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgivirn taluhoonete juures
Palgivirn taluhoonete juures Foto: SCANPIX

Eestis kümmekond aastat tagasi kinnisvara soetanud soomlaste hooned ja korterid lagunevad, mitmel pool ja otsitakse võimalusi, kuidas hooletuid omanikke paremini üles leida, vahendas põhjanaabrite rahvusringhääling YLE.

Artikli andmetel lagunevad Eestis sajad soomlaste omanduses kinnistud ja võimuesindajad on alustanud lohakate peremeeste otsinguid, kellega pole saadud ühendust juba pikka aega.

Tuhanded soomlased ostsid kümmekond aastat tagasi Eestist kinnisvara, kuid hinnatõusu järel on nende puhkusereisid siia märkimisväärselt vähenenud.

«Tundub, et siin käiakse iga aastaga aina vähem. Laevapiletid on kallid, samuti bensiin,» ütles Valgejärve elanikeühistu eestkõneleja Peeter Kalve.

Madalate hindade ajal ostsid soomlased Eestist innukalt ka maad ja metsa, millega seoses tuuakse artiklis näiteks, et kohalik energiaettevõte oli sunnitud ühte soomlasest omanikku otsima mitmeid kuid, et saada luba uue elektriliini vedamiseks.

Kadunud korteriomanikud tekitavad suuri probleeme ka korrusmajades.

«Näiteks uputus on väga suur probleem, kui omanik on Soomes ja me ei pääse riket parandama,» märkis Kalve.

Omaette teema on ka Eestis soomlaste omanduses olevad sajad hooned, millest paljud on kokku varisemas.

«Kinnistud on kunagi ostetud ja nüüd majad varisevad. Hoone on peatänava kõrval ja selle peab remontima, kuid me ei suuda leida soomlastest omanikke,» rääkis Lääne-Eesti Hanila maakonna keskkonnaametnik Maia Leola.

YLE kirjutab, et mitmel pool on mõõt täis saanud ning Eesti justiits- ja välisministeeriumis selgitatakse parajasti, kuidas probleemi kõige tõhusamalt lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles