Eesti avas aukonsulaadi Gdańskis

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aukonsulaadi avamine.
Aukonsulaadi avamine. Foto: Välisministeerium

Eile avas välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Lauri Bambus Eesti aukonsulaadi Gdańskis.

Tegemist on neljanda Eesti aukonsulaadiga Poolas. Eesti uus aukonsul Gdańskis on Tomasz Posadzki.

Välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambuse sõnul on Eesti ja Poola poliitilised-, majandus- ja kultuurisuhted väga head ning tihedad.

«Poola on Eesti jaoks oluline partner, seda nii ajalookogemusest kui sarnastest julgeoleku- ja välispoliitilistest huvidest lähtuvalt,» rõhutas Bambus aukonsulaadi avamisel.

Asekantsler usub, et uus Eesti aukonsul saab omaltpoolt kaasa aidata riikidevaheliste kontaktide veelgi tihedamaks muutumisele ning Eesti tutvustamisele Poolas.

«Näiteks oleme igati huvitatud turismi arendamisest ja sellest, et üha rohkem poolakaid leiaks tee Eestisse,» ütles Bambus. «Kuigi Poola on Eesti suurim väliskaubanduspartner Kesk-Euroopa riikide hulgas soovime jätkuvalt laiendada ka majandus- ja ärikontaktide.»

Samuti märkis Bambus, et aukonsul saab olla abiks ka neile Eesti kodanikele, kes peaksid Poolas Pomorze vojevoodkonna piirkonnas hätta sattuma ning abi vajama.

Uue Eesti aukonsuli konsulaarpiirkond Poolas on Pomorze vojevoodkond. Aukonsulaat asub aadressil Ul. Strzelecka 7 B, 80-803, Gdańsk. Aukonsuliga saab ühendust telefonil (48) 601 619 878 ja e-posti aadressil tomasz.posadzki@mfa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles