Märatsejad süütasid Itaalias immigrantide kinnipidamiskeskuse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased süütasid Itaalia Lampedusa saarel asuva immigrantide kinnipidamiskeskuse.
Pagulased süütasid Itaalia Lampedusa saarel asuva immigrantide kinnipidamiskeskuse. Foto: Reuters / Scanpix

Põgeneda üritanud immigrandid süütasid Lampedusa saarel asuva kinnipidamiskeskuse.


Lampedusa politseijuhi Girolamo Di Fazio kinnitusel üritas osa kinnipeetavatest murda läbi keskust ümbritsevast tarast, kuid julgeolekujõududel õnnestus nad tagasi suruda, teatas BBC News.

Seejärel otsustasid illegaalid kinnipidamisasutuse ühe bloki põlema süüdata. Tuli tekitas hoonele suuri kahjustusi, kuid Di Fazio sõnul on tuli ja olukord kinnipidamiskeskuses kontrolli alla saadud.

Kinnitamata andmetel andsid arstid abi 14-le kinnipeetavale, kes said vingumürgituse. AFP andmetel sai viga umbes 40 kinnipidamisasutuse asukat ja Itaalia uudisteagentuuri Ansa teatel 27 julgeolekutöötajat.

Rahutused kinnipidamiskeskuses põhjustas võimude teade tuua niigi ülerahvastatud keskusesse veel 107 tuneeslast.

Minevikus saadeti merelt tabatud illegaalsed immigrandid mujale, kuid hiljutise otsuse kohaselt jäetakse nad nüüd oma saatust Lampedusale ootama. Saarel asuva laagri ülerahvastumise tõttu peavad aga sajad inimesed magama lageda taeva all.

Uudisteagentuuride andmetel on kinnipidamiskeskus ehitatud 850 asuka jaoks, kuid väidetavalt on seal koguni 1800 illegaali.

Eelmisel kuul murdsid sajad illegaalsed immigrandid sama keskuse territooriumilt välja ja nõudsid kesklinna tänavatel vabadust.

Nad avaldasid meelt uue identifitseerimis- ja väljasaatmiskeskuse vastu, mis võimaldab dokumentideta immigrantide kiiret repatrieerimist. Ka Lampedusa linnapea Dino De Rubeisi kinnitusel on rahutused saare kinnipidamiskeskuses valitsuse väära poliitika tulemus.

Itaalia siseministeeriumi teatel maabus möödunud aastal Lampedusa saarel 31 700 immigranti. Võrreldes 2007. aastaga kasvas illegaalide arv 75 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles