Hewlett Packard koondab 30 000 töötajat

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett Packardi logo.
Hewlett Packardi logo. Foto: AFP / Scanpix

Bloombergi ning tehnoloogiablogi All Things D andmetel on Hewlett Packardil plaanis koondada 30 000 töötajat, mis moodustab firma kogu tööjõust 9 protsenti.

HP on küll maailma suurim personaalarvutite ning printerite tootja, kuid viimastel aastatel on firmal olnud raskusi uute tehnoloogiatrendidega kaasa minemisel, kirjutab AP.

Tahvelarvutid ja muud nutiseadmete võidukäik on mõjutamas personaalarvutite müüki ning HP on sunnitud ümberorienteerumisel vähendama oma tööjõukulusid. Aastaga on Hewlett Packardi käive vähenenud 4 protsenti 127 miljardilt dollarilt 122 miljardi dollarini ning näiteks 18 000 inimese koondamisega võidetaks aastas juba miljard dollarit tööjõukulude pealt.

Ametlik info koondamiste kohta peaks avalikustatama järgmise nädala kolmapäeval, kui HP teatab oma esimese kvartali majandustulemustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles