Politkovskaja mõrvas süüdistatud mõisteti kohtus õigeks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva ringkonna sõjaväekohtu vandemehed mõistsid Vene uuriva ajakirjaniku Anna Politkovskaja tapmises süüdistatud isikud õigeks.

Moskva ringkonna sõjaväekohus leidis, et tšetšeenidest vennad Džabrail ja Ibragim Mahmudov ning endine miilitsatöötaja Sergei Hadžikurbanov ei ole endise Novaja Gazeta ajakirjaniku tapmises süüdi. Kõik mehed vabastati kohtusaalis, teatas Interfax.

Kohus vabastas süüdistustest ka endise Vene Föderatsiooni Julgeolekuteenistuse (FSB) alampolkovniku Pavel Rjaguzovi, keda kahtlustati samuti seotuses mõrvaga, vahendas AFP. Analüütikute hinnangul kasutati Rjaguzovit ära, et kriminaalasjaga saaks tavalise kohtu asemel tegeleda sõjaväekohus.

Prokurörid lubasid kohtu otsuse vaidlustada.

Kremlit ja Tšetšeeni sõda kritiseerinud Politkovskaja lasti maha president Vladimir Putini sünnipäeval 7. oktoobril 2006. aastal oma kodumaja liftis. Moskva ametlike seisukohtadega vastuollu sattunud Politkovskaja kirjutas raamatu «Punini Venemaa», mis pälvis võimude pahameele.

Politkovskaja mõrvamine vapustas kogu maailma ja tõstatas taas teema ajakirjandusvabaduse puudumisest ja tellimusmõrvade jätkumisest Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles