Jõugud pressivad katuseraha Soomes üha aktiivsemalt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome keskkriminaalpolitseile teeb muret katuseraha väljapressimine firmadelt, rääkis komissar Jussi Oksanen ajalehele Yrittäjä.

«Viimase kümne aasta jooksul on olnud mitu juhust, kus jõugud käivad nõutamas ettevõtjate omavahelisi seaduslikke võlgu. Nüüd oleme puutunud kokku olukordadega, kus mingit võlgnevust pole olnud, vaid ettevõtjalt on nõutud konkreetselt katuseraha,» rääkis Oksanen.

Komissar ei soovinud avalikustada väljapressimiste arvu ega ka seda, mis valdkonna ettevõtjad probleemi tõttu enim kannatavad.

Oksanen selgitas, et kurjategijad on oma ohvritele lubanud vastutasuks täielikku töörahu. «Ma saan niipalju öelda, et katuseraha nõudmist on tulnud ette mitmes erinevas piirkonnas. Kardan, et lisaks neile on veel rida juhtumeid, mille kohta andmeid pole, kuna ettevõtjad pole sellest politseile teatanud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles