Itaalia politsei kuulas kooliplahvatuse asjus üle kaks kahtlusalust

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politseinikud Brindisis plahvatuse paiga lähedal.
Itaalia politseinikud Brindisis plahvatuse paiga lähedal. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei on üle kuulanud kaks kahtlusalust seoses eilse pommiplahvatusega kooli juures, kui hukkus 16-aastane tüdruk ja sai raskelt viga veel viis teismelist.

«Jälg, mida politsei ajab, viitab terroriaktile,» teatas päevaleht Corriere della Sera viitega kohalikule uudisteportaalile Brindisireport, vahendas AFP.

Plahvatus toimus eile hommikul Lõuna-Itaalias Brindisi linnas asuva kutsekooli juures. Kolme gaasikanistrisse asetatud lõhkekeha kärgatas just siis, kui õpilased olid kooli saabumas.

Brindisireporti sõnul jõuti kahtlusalustele jälile tänu turvakaamerate salvestistele sündmuspaiga lähedal. Portaali teatel on üks kahtlusalustest endine sõdur, kellel on teadmisi elektroonika kohta ja kelle lähedased tuttavad tegelevad gaasikanistrite müügiga.

Politsei on kahtlusaluste elukohad läbi otsinud.

Traagiline rünnak šokeeris Itaaliat, eile tulid riigi suuremates linnades vägivalla vastu meelt avaldama tuhanded noored. Paljud seostavad juhtunut sügavast majanduskriisist tingitud ühiskondlike pingetega.

Rünnaku eest pole keegi vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles