Novaja Gazeta: õigeks mõistetud mehed olid Politkovskaja tapmisega seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene uuriva ajakirjaniku Anna Politkovskaja tapmises süüdistatud ja neljapäeval esimese astme kohtus õigeks mõistetud mehed on selle kuriteoga seotud, leiab Novaja Gazeta peatoimetaja Sergei Sokolov.


«Tõepoolest, kohtus oleks võinud esitada palju rohkem tõendeid. Tõepoolest, kohtus võinuks olla märksa rohkem süüaluseid. Ja tõepoolest, need inimesed, kes täna vabadusse pääsesid, on minu arvates selle kuriteoga seotud. Me jääme oma seisukohale kindlaks,» ütles Sokolov ajakirjanikele.

Novaja Gazeta peatoimetaja kinnitas, et ajaleht jätkab omaenda uurimist. «Me austame vandekohtunike otsust ega kavatse seda kahtluse alla seada. See on prokuratuuri asi, kes kavatseb selle vaidlustada,» sõnas Sokolov.

Politkovskaja poeg Ilja kinnitas samuti ajakirjanikele, et peab kohtus õigeks mõistetud mehi süüasjaga seotuks.

«Nii nagu enne protsessi, olles uurinud kohtuasja materjale, pean ka praegu kõiki nelja, kelle vandekohtunikud täna vabaks lasid, nii või teisiti minu ema tapmisega seotuks,» ütles Politkovski.

«Ma ei ole jurist ja ma räägin, nagu mulle tundub, et asi on,» lisas ta. «Nende süü määr tulnuks tõestada kohtus, kuid süüdistus ei suutnud seda teha. Ent on väga tähtis, et vandekohtunike otsus oli üksmeelne,» osutas mõrvatud ajakirjaniku poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles