Rootsi kuritegelikud jõugud teenivad raha ravimite illegaalse müügiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motojõugu Põrguinglid liikmed
Motojõugu Põrguinglid liikmed Foto: SCANPIX

Kuritegelikud jõugud teenivad Rootsis raha ravimite illegaalse müügiga, politseinike andmetel müüvad näiteks motoklubi Põrguinglid liikmed potentsiravimeid.

Kui varem käis ebaseaduslik tabletimüük valdavalt interneti kaudu, siis nüüd on sinna valdkonda trüginud ka kuritegelikud jõugud, vahendas yle.fi.

Rootsi Ravimiameti oletusel kasvab põrandaalune ravimimüük kiiresti ja seda on keeruline peatada. Järelevalvet raskendab netikaubanduse olemus. Kuna kahtlaste medikamentidega äritsetakse läbi interneti, siis tõendite hankimine ebaseaduslikkuse kohta on keeruline ja paljud kuriteod jäävadki välja uurimata.

Ajalehe Dagens Nyheteri andmetel pakub ebaseaduslik ravimimüük kuritegelikele organisatsioonidele huvi, kuna selle kasumlikkus on suurem ja risk jääda vahele väiksem kui narkoäris.

Ametnikud soovitavad suhtuda läbi neti toimuvasse ravimimüüki ettevaalikult, kuna mustal turul liigub palju tundmatu koostisega tablette, mille pruukimine võib viia koguni surmani.

Rootsi narkopolitsei tegeleb praegu mitme juhtumiga, mis on seotud ebaseadusliku ravimimüügiga. Uurijate väitel on nad leidnud konkreetseid märke organiseeritud kuritegevusest.

Eelmisel aastal korraldas politsei reidi Põrguinglite klubisse Uppsalas ja konfiskeeris suures koguses potentsiravimeid. Kindlate tõendite puudumisel tuli uurimine lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles