Jabloko kritiseeris uut valitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Mitrohhin riigiduuma kõnetoolis
Sergei Mitrohhin riigiduuma kõnetoolis Foto: SCANPIX

Venemaa opositsioonierakond Jabloko kritiseeris täna ametisse nimetatud uut valitsust, öeldes, et see suudab tõhusalt toimida vaid kõrge naftahinna püsimise korral.

«Ma nimetaksid seda valitsust «sajadollariliseks». See valitsus suudab edukalt riiki juhtida vaid juhul, kui nafta hind on üle saja dollari,» ütles Jabloko liider Sergei Mitrohhin Interfaxile.

«Me ei näe selles valitsuses isikuid, kes pakuksid mingeid uusi ideid, ning ideid kui selliseid. Praegu on riik sellises seisundis, kus on tarvis eredaid ja tugevaid isiksusi iga valdkonna etteotsa,» usub poliitik.

«Positiivseks faktiks on vihatud isikute nagu (tervishoiuminister Tatjana) Golikova, (haridusminister Andrei) Fursenko, (siseminister Rašid) Nurgalijev lahkumine valitsusest, ent kogu negatiivse suhtumise juures nendesse olid neil arusaadavad seisukohad. Aga nüüd on tulnud mingid ilmetud inimesed, kelle kohta pole teada, mida oodata. Tõenäoliselt peavad nad püüdma ülemuste tahte väikseimaidki ilminguid, ning neil ei tule ministeeriumide tegevuses omaenda liini,» eeldas Mitrohhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles