Medvedev nimetas Putini liitlase Rosnefti juhiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Setšin (vasakul) töötas viimased neli aastat Vladimir Putini alluvuses Vene asepeaministrina.
Igor Setšin (vasakul) töötas viimased neli aastat Vladimir Putini alluvuses Vene asepeaministrina. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev nimetas president Vladimir Putini lähedase liitlase Igor Setšini täna riikliku naftahiiu Rosneft tegevjuhiks.

«Ma just nüüdsama allkirjastasin Rosnefti direktorite nõukogule ettepaneku nimetada teid ettevõtte juhiks,» vahendasid Vene uudisteagentuurid Medvedevi sõnu Setšinile.

Rosnefti põhikirja järgi täidab juhatuse esimehe funktsioone kompanii president, kelleks on 2010. aasta septembrist peale olnud Eduard Hudainatov.

Medvedev tuletas meelde, et viimastel aastatel tegeles Setšin asepeaministrina aktiivselt energeetika küsimustega. Rosneft on valitsusjuhi sõnul Venemaa «suurim, väga tähtis kompanii». «Ta on väga oluline energiakandjate, naftaproduktide tarnija, üks riigieelarve tuluettevõtteid ning omab väga head potentsiaali investeerimiskoostööks,» tähendas peaminister.

Setšin lubas omakorda Medvedevile, et kompanii hakkab andma veel rohkem toodangut ja maksma riigile veel rohkem makse.

«Eelmisel aastal toodeti 122 miljonit tonni, püüame seda näitajat ületada,» ütles Setšin, lisades, et Rosneft on Venemaa suurim maksumaksja, makstes eelmisel aastal riigile maksudena peaaegu poolteist triljonit rubla.

Uudis Setšini nimetamisest Rosnefti tegevjuhiks kergitas täna selle kompanii aktsiate hinda.

1960. aastal Leningradis sündinud Setšin töötas aastatel 1988-1991 Leningradi täitevkomitees, aastatel 1991-1996 Peterburi linnavalitsuses ning seejärel presidendi asjadevalitsuses.

1999. aastal juhtis ta Venemaa peaministri sekretariaati, seejärel siirdus tööle presidendi administratsiooni, töötades Kremli aseülema ja presidendi abina. 2008. aasta mais määrati Setšin asepeaministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles