Skandaalne peenisemaal määriti musta värviga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brett Murray maal Jacob Zumast Johannesburgi kunstigaleriis pärast musta värviga määrimist.
Brett Murray maal Jacob Zumast Johannesburgi kunstigaleriis pärast musta värviga määrimist. Foto: SCANPIX

Kaks meest vandaalitsesid täna Johannesburgi kunstigaleriis, määrides musta värviga president Jacob Zuma portree, mis kujutab riigipead paljastatud genitaalidega Leninina.

Maali nägu, kõht ja suguelundid määriti musta värviga, mida oli tilkunud ka galerii valgele marmorpõrandale. Zuma näole ja genitaalidele oli tõmmatud ka punane rist, edastas kohalik telekanal eNews, kes tabas kaks meest maali mäkerdamas.

Umbes 400 valitseva Aafrika Rahvuskongressi toetajat laulis ja tantsis presidendi toetuseks Johannesburgi südalinnas samal ajal, kui kohus arutas erakonna taotlust sundida galeriid maali näitusesaalist kõrvaldama. Kohus lükkas arutelu edasi ülehomsele, kui kohtunike täiskogu peab otsustama, kas kunstniku õigus väljendusvabadusele on ülem kui riigipea õigus privaatsusele.

Polügaamne president vallandas aprillis ülemaalise debati, abielludes kuuendat korda. Hetkel on Zumal neli naist. Presidendil on kokku 21 last, neist mitu abieluvälist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles